İstanbul Valisi Yerlikaya, Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada can kaybı ve yaralıların bulunduğunu bildirdi. İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı getirildi.
aksim İstiklal Caddesi’nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.
Patlama nedeniyle yaralıların olduğu öğrenildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan bazı yaralılar hastaneye kaldırıldı.
Patlamanın ardından polis ekipleri İstiklal Caddesi’ni boşaltılırken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.
“Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır”
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.” bilgisini verdi.
Türk Kızılay’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda da “İstanbul’da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır.” denildi.
İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki Taksim İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. DHA Muhabiri Hasan Yıldırım, CNN Türk canlı yayınında olay bölgesinde 11 yaralının olduğunu bildirdi. Patlamaya ilişkin İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı. RTÜK, İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
DHA Muhabiri Hasan Yıldırım, CNN Türk canlı yayınında “Siviller bölgeden uzaklaştırılıyor. Büyük bir patlama sesi geldi. Olayın duyulması ile beraber itfaiye ve ambulanslar olay yerine sevk edildi. Patlama nedeniyle 11 kişinin yaralandığı belirtiliyor.” dedi.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da “Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır.” mesajını paylaştı.
Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.
Soruşturma başlatıldı ve yayın yasağı getirildi
Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi’nde henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen ve yaralıların olduğu patlamayla ilgili soruşturma başlattı.
Başsavcılık, soruşturma kapsamında 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.
Ayrıca, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından, patlamayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verildi.
Kaynak: AA ve Hurriyet