TRT Ankara radyosu sanatçıları Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu Avusturya’nın Başkenti Viyana’da Sanat ve Kültür Köprüsü Derneği tarafından düzenlenen konserde sahne aldılar.

Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Yunus Emre Enstitüsü destekleriyle Sanat ve Kültür Köprüsü Derneği tarafından Viyana’nın 10’uncu bölgesinde bulunan Volkshochschulen Paho’da gerçekleşen konserde sahne alan TRT Ankara radyosu sanatçıları Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu seslendirdikleri türkülerle gurbetçileri mest ettiler. Konseri Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Asip Kaya ve çok sayıda vatandaş da izledi.

Sanat ve Kültür Köprüsü Derneği Başkanı Abdullah Dikeç, derneklerinin yaklaşık 2 yıl önce kurulduğunu söyledi. 3 müzisyen arkadaşıyla bu derneği kurduğunu dile getiren Dikeç,  amaçlarının değerli sanatçıları dinleyicilerle buluşturmak olduğunu söyledi.

Dikeç, “Umut ve Uğur ile geçen sene tesadüfen tanıştık. Dernek lokalimizde küçük bir program yaptık. Bunun üzerine bu sene daha büyük bir organizasyon yapmaya karar verdik. Sağ olsun onlarda bizi kırmadılar. Yine mütevazilikleriyle, destekleriyle hiçbir şekilde bizi kırmadılar. Bir talepte de bulunmadılar. Sağ olsunlar teşrif ettiler geldiler. Bu ilk organizasyonumuz. İnşallah devamı da gelecek. Ayrıca böyle bir organizasyonun gerçekleşmesinde önemli noktalar var. Başta başkonsolosluğumuza çok teşekkür ediyoruz. Manevi çok büyük destekleri oldu. TRT’ye çok teşekkür ediyorum bu konsere onay verdikleri için. Tabii ki değerli sponsorlarımıza var. Denizbank başta olmak üzere, Yunus Emre Enstitüsü ve diğer tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yunus Emre Enstitüsü Viyana Müdür Vekili Halil İbrahim Doğan da Viyana Yunus Emre Enstitüsünün Dünyanın 58 merkezi arasında olduğunu hatırlatarak, kendilerinin de kültür ve sanat projelerine destek verdiklerini söyledi.

Doğan, “Kendimiz kültür ve sanat projeleri üretirken bir de kültür ve sanat programlarına destek de veriyoruz. Tabi bu konserin gerçekleşmesinde destekleri oldu diğer arkadaşlarımızın. Viyana Yunus Emre Enstitüsü olarak bizde küçük bir destek verdik. Sağ olsunlar böyle değerli sanatçılarımızı desteklemek bizim için mutluluk verici. İnşallah bunun devamı da gelecektir.”

TRT Ankara Radyosu Kabak Kemane sanatçısı Uğur Önür Viyana’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Önür, “Viyana’da yaşayan Türkler bizi çok iyi ağırladı. Tabi ki, Yunus Emre Enstitüsüne de teşekkür ediyoruz. Bu arada Mozart ve Beethoven dedik. Bu üstatlar halk müziğinden beslenmişlerdir. Ve eserlerini yaptıkları o dönemki halk müziğinden beslenmiştir. Biz de Anadolu’nun o etnik tınlarını kabak kemane ve bağlamayla farklı yörelerden türküler söyleyerek o tınları yaşatmaya, buradaki hasret kalmış hemşerilerimizle, aynı topraktan, Anadolu’nun insanlarıyla, Türklerle ve belki de yabancı insanlar vardır dışarıdan gelen onlarla buluşturmaya geldik.  Abdullah Dikeç kardeşimize de çok teşekkür ederiz. Çok güzel bir konser oldu, coşku da güzeldi.” dedi.

TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Umut Sülünoğlu geçen senede Viyana’da bulunduklarını dile getirerek, “Burada çok güzel bir dinleyici kitlesiyle karşılaşmıştık. Daha küçük bir salonda böyle lokal bir dinleti yapmıştık. Şimdi daha büyük bir salonda yapıyoruz. Geçen sene geldiğimizde gördüğümüz şey şuydu; Viyana sanat dolu bir şehir ve burada yaşayan bizim halkımıza, Türklere de bir şekilde aynı zamanda bu sanat dolu şehirden etkilenmişler ve bizleri gelip bilinçli bir şekilde dinlediler ve çok keyif aldılar. Bizde böyle bilinçli bir kitleye müzik yapmaktan çok büyük bir keyif almıştık. Bu sene de tekrarını yapıyoruz. Yine çok güzel bir dinleyici kitlesi var. Burada olmak, ülkemizi temsil etmek, Türk Halk müziğini temsil etmek bizim için onur ve gurur. Bu organizasyonda Abdullah Dikeç çok büyük emek harcadı ondan dolayı kendilerine ve derneğe çok teşekkür ediyoruz. Beraberinde de bizleri ağırlayan, misafir eden Yunus Emre Enstitüsüne çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

Önceki İçerikAvusturya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması
Sonraki İçerik23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI VİYANA’DA COŞKUYLA KUTLANDI