Avusturya’da gerçekleştirilen araştırma sonucuna göre Türk Toplumu, %73,2 aşılanma oranıyla korona salgınına karşı en fazla aşı olan göçmen grup oldu. Bu sonuç, Kovid-19 aşısı ile bağlantılı olarak eğitim, çalışma durumu ve etnik köken gibi çeşitli sosyal sınıflara ilişkin yakın zamanda yayınlanan araştırma ile ortaya kondu.
Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği Avusturya’da Türk toplumunun en yüksek aşılama oranına sahip olmasında Avusturya’da ilgili makamlar ve Türk Toplumu STK’larının yaptığı ortak çalışmaların çok büyük etkisi olduğunu belirtti.
Konuyla ilgili olarak Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, yaptığı Twitter paylaşımında; Viyana Belediyesi’nin aşı kampanyasına destek veren başta ATİB, Viyana İslam Federasyonu ve Türk Federasyonu olmak üzere katkısı olan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür etti.
Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun geçtiğimiz günlerde ATİB Başkanı Fatih YILMAZ ile ATİB Merkezi’nde Viyana Belediyesi tarafından organize edilen “Aşı İstasyonu’nu” da ziyaret etmişti. Bu ziyarette sağlık görevlilerine teşekkür eden Büyükelçi Ceyhun aynı zamanda vatandaşları da “aşı olmaya” çağırmıştı. “Kendimizi, sevdiklerimizi ve çevremizi korumak için aşı olmalıyız” çağrısı yapan Büyükelçimiz, “bu konuda anlatılan yalanlara ve kara propagandaya inanmayalım” dedi. Büyükelçi Ceyhun, ayrıca 17 Aralık günü Viyana Belediyesi tarafından aşı bilgilendirme kampanyası kapsamında canlı yayının duyurusunu da Türkçe yaparak, Viyana Sağlık Bakanıyla birlikte vatandaşların yayına katılmaları çağrısında bulundu. Bu çerçevede, Avusturya’da yaşayan Türk Toplumu adına Viyana Belediye Başkanı Dr. Michael Ludwig ve Meclis Üyesi Peter Hacker’e de teşekkür eden Büyükelçi Ceyhun, Viyana başta olmak üzere eyalet ve şehir yönetimleri (Salzburg, Wiener Neustadt vb.) ile de işbirliklerini hayata geçirdi ve kampanyanın daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayarak aşı olunmasına katkı sundu.
Söz konusu araştırma kapsamında Türkleri; Çekler, Almanlar ve Afganlar takip ediyor. Avusturya vatandaşlarının %69,5’inin aşılı olduğu tespit edilen araştırmada, yabancı uyruklularda bu oran % 51,5 olarak belirlendi.