2016 yılında Rio’da düzenlenen olimpiyatlarda altın madalya kazanmış olan 34 yaşındaki Kenyalı atlet Eliud Kipchoge rekor denemesi için Viyana’ya geliyor.
Viyana Belediye Sarayında düzenlenen basın toplantısında Viyana Eyalet ve Belediye Başkanı Dr. Michael Ludwig Ekim ayında Viyana’da gerçekleştirilecek olan rekor denemesinin detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı.
Olimpiyatlarda altın madalya almış ve 2:01:39 ile dünya rekorunu kırmış olan Kenyalı atlet, INEOS 1:59 ile Viyana’da yeni bir derece elde etmeyi hedefliyor.
INEOS adına Viyana’da bulunan John Mayock, Kipchoge’un kariyerinde hedeflediği her yere geldiğini, son hedef olarak 2 saat rekorunu kırmayı amaçladığına değindi.
Prater-Hauptallee’de 12 Ekim günü gerçekleşmesi planlanan maraton koşusu Lusthaus ve Praterstern arasında gerçekleşecek.
42,2km’lik mesafenin 2 saatten az bir zamanda koşulmasını hedefleyen rekor denemesinde Londra ve Berlin gibi önemli metropollerin arasından Viyana, koşuya uygun zemini ve şehir maratonlarıyla dikkat çektiğinden ötürü tercih nedeni olmuş. Ayrıca yapılan açıklamalarda atlet Kipchoge’un seyirci desteğine ihtiyaç duyan bir atlet olduğu dile getirilirken, bu rekor denemesinin Viyana gibi maratona, atletizme önem veren bir şehirde gerçekleşecek olmasının avantajlarına da değinildi.
12 Ekim’de gerçekleşecek olan, belki de hayatınızda sadece bir kere deneyimleyebileceğiniz bu etkinlik, şayet hava şartları el vermez ise 12-20 Ekim aralığında yeni bir tarihte gerçekleştirilecek.
Viyana Eyalet ve Belediye Başkanı Dr. Michael Ludwig, koşunun gerçekleşeceği gün kesinlikle orada olup, Kipchoge’u destekleyeceğini sözlerine ekledi.