-"Aileler toplumun kalbidir."

Seyahat süresine uygun olarak Susanne Raab, Viyana Havalimanı'ndaki aile dostu önlemler ve istasyonlar hakkında fikir sahibi oldu.  Diğer şeylerin yanı sıra, aile güvenlik kontrolü, aile eğlence kapısı ve ziyaretçi dünyasındaki macera odası ziyaret edildi.  

Raab, Ofner ve Mann ile birlikte yaptığı ortak basın açıklamasında şunları vurguladı: "Aile bakanı olarak iş ve aile uyumunu daha da geliştirmek ve aile dostu önlemler konusunda daha fazla farkındalık yaratmak benim için çok önemli. Viyana Havaalanı bunun için iyi bir örnek ve rol modeldir.  aile yardımlarında ilk sırada yer alıyor" dedi.

Aile yardımlarının yıllık enflasyona göre ayarlanması, çocuk başına 2.000 Euro'luk Family Bonus Plus ve 2030 yılına kadar çocuk bakımına toplam 4,5 milyar Euro'luk yatırımlar gibi pek çok şey zaten başarıldı.

"Hedefimiz açık: Avusturya dünyanın en aile dostu ülkesi haline gelmeli. Avusturya'nın burada ön sıralarda yer alması, AB Komisyonu'nun yaptığı bir çalışmayla da ortaya çıkıyor ve bu da Avrupa'da birinci sırada olduğumuzu doğruluyor. Aile yardımları söz konusu olduğunda Raab, "Birçok şirketin ailenin önemini desteklemesinden özellikle memnunum, çünkü şirketlerin de katkıda bulunmasına ihtiyacımız var" dedi.

Aile dostu bağlılık sadece aileler için önemli değil aynı zamanda şirketler için de olumlu etkiler yaratıyor çünkü aile ve iş uyumu birçok çalışan için iş seçerken önemli bir faktör.

FotografIn:Christopher DunkerQuelle:BKA

Muhabir: Haber Merkezi